3 Days of Design Kopenhagen 2023

Studio Refined - 3 Days of Design - Kopenhagen - 2023 - interieur

New Works Tense hanglamp | Studio Refined

De 10de editie van 3 Days of Design en wat een feest was dit!

Van de ene prachtige showroom naar de andere om vol met vernieuwende Scandinavische interieur inspiratie weer voor jullie te gaan ontwerpen.

Deze te gekke stad heeft alles. Voor wie mij volgt op Instagram heeft al mee kunnen genieten tijdens onze trip naar de 3 Days of Design. Tijdens deze 3 dagen staat alles in het teken van interieur design. Nieuwe producten, nieuwe kleuren, kunst en daarnaast is de architectuur al mega inspirerend.

Op het fietsje door de stad van showroom naar showroom en er stonden er nogal wat wensen op ons lijstje om te bezoeken.
Met mijn grote voorliefde voor Scandinavisch design kon ik hier mijn hart ophalen, dat snap je. Kopenhagen ademt design tijdens dit interieur festival.
Zoveel verschillende plekjes in de stad met verschillende stijlen. Van serene rust aan het water tot foodhallen, gezelligheid op straat en zwemmen midden in de stad bij een kade.

“The art of creating your home”

Highlights 3 Days of Design 2023

Dag 1:
Bij String Furniture worden we uitgebreid bijgepraat over de nieuwste producten. En we doen een rondje door Framing. Hier hebben we Kettal, Via Copenhagen en Luceplan bekeken.

We eten tussen de middag bij de Foodhallen, aanrader!

Daarna door naar Ferm Living, wat een sfeertje in de tuinen ook die achter de showroom liggen. De nieuwste stof voor de Catina bank met patchwork, ik weet nog niet wat ik hiervan vind eerlijk gezegd. Hier zien we zoveel prachtige accessoires, van klein tot groot. Tijd voor een wijntje want we combineren natuurlijk wel zakelijk met plezier. We pikken meteen de showrooms Louis Poulsen en Bolia mee.

Dag 2:
We starten met een ontbijtje aan het water bij de showroom van DCW éditions en daar spotte ik het merk, Ariake. Een combinatie tussen Japans design met een Scandinavische look en feel. Compleet zen en met enorme finesse afgewerkte producten. Coming soon een organisch gevormd bijzettafeltje dat over de bank aanschuift, heel fijn als je languit op de bank aan het relaxen bent.

De showroom bevindt zich in de oude scheepshuizen waar de schepen vroeger werden opgeknapt. Er zit zoveel historie achter de gebouwen en elk gebied heeft echt een andere sfeer.

Door naar The Audo, dit stond hoog op mijn verlanglijstje. Hier spotte ik zulke mooie kunst o.a. van een Nederlandse kunstenares. Tijdloos en sereen, alles draait om vormen en texturen. Mijn hart maakte een sprongetje. Genieten doen we o.a. van de ontwerpen van Norm Architects. Uitrust momentje in The Tired Man fauteuil 😉

Natuurlijk ook langs Muuto, Hay, Normann Copenhagen en Warm Nordic. Het kleurgebruik van Hay en Muuto inspireerd mij maar daarnaast geniet ik enorm van de rust die Warm Nordic uitstraalt in zijn producten. De finesse waarmee de producten zijn afgewerkt is zo mooi dat er weinig nodig is qua toevoegingen behalve de juiste stoffering en het juiste materiaal.

’s Avonds eten we bij Høst, wat een verfrissende combinaties zeg. Zo leuk om niet alleen op interieur geïnspireerd te raken maar dit restaurant heeft een no waste visie. Los daarvan, heerlijk gegeten.

Dag 3:
Voor mij één van de mooiste en meest inspirerende producten tijdens deze dagen, het kleurrijke toffe armatuur gemaakt van rice paper zagen we bij &Tradition. Een nieuwe variant op de al bestaande Formakami maar nu met kleur.

What about de nieuwe zwart wit flowerpot, geïnspireerd door de ‘70’s. Een bijna avant-gardisch ontwerp van Verner Panton. Prachtig in een monotoon kleurenpalet. Craft meets art.

Dit pand ademt historie. Sierlijsten, hoge plafonds, doorkijkjes. Mocht je ooit deze kant op gaan, is dit echt een must-see.


Norr11:
Norr11 springt eruit qua echt Scandinavisch warm en sfeervol gevoel. De ruimtelijkheid, de rust en de zachte vormen word ik heel blij van. Snoepjes van wandlampjes met veelal diffuus licht. Een mooie zachte manier van sfeer aanbrengen in een interieur. Een leuk speels effect kan het hebben als je ze groepeert en één van de wandlampjes andersom bevestigd. Zo haal je de symmetrie eruit en wordt het een speelser geheel.

Deze wandlamp heb ik zoveel reacties van jullie op gekregen. Is ook wel echt een persoonlijk favorietje.

New Works:
Organische vormen blijven hot in het interieur. De lancering van deze toffe nieuwe lamp maakt indruk. Innovatief en multifunctioneel te gebruiken. De kap van de lamp kan namelijk gedraaid worden en daarmee kan je verschillende sferen creëren in jouw woning. Beschikbaar als pendant maar ook als wandlamp. Te gek toch?!
De toffe salontafel van New Works gemaakt van (mijn lievelings materiaal) travertin. Voor een tijdloos interieur een mooie toevoeging.

&Tradition:
Combinaties van de natuurlijke uitstraling van hout, neutrals en een tikkie kleur. De kleur zien we dan vooral in de armaturen. In de interieurontwerpen van Studio Refined zie je regelmatig dat ik hiervoor kies. Een rustige serene basis met een tikkie keur.

 

 

“3 Days of Design Kopenhagen 2023”

Studio Refined - 3 Days of Design Kopenhagen - 2023 - interieurinspiratie Norr11 - wandlamp

Norr11 Fuji wandlamp | Studio Refined

Studio Refined - 3 Days of Design Kopenhagen - 2023 - new works - hanglamp

New Works hanglamp | Studio Refined

Studio Refined - 3 Days of Design Kopenhagen - 2023 - The Audo - plinth salontafel

Ingeborg fauteuil Audo Copenhagen | Studio Refined

Studio Refined - 3 Days of Design Kopenhagen - 2023 - flowerpot - hanglamp - VP1 - &Tradition

VP1 Flowerpot &Tradition | Studio Refined

Studio Refined - 3 Days of Design Kopenhagen - 2023 -Ferm Living - haze - vitrinekast

Ferm Living Haze | Studio Refined

Studio Refined - 3 Days of Design Kopenhagen - 2023 - Flowerpot - &Tradition - VP3 - hanglamp

&Tradition Flowerpot | Studio Refined

Studio Refined - 3 Days of Design Kopenhagen - 2023 - The Audo

Art @ The Audo | Studio Refined

Studio Refined - 3 Days of Design Kopenhagen - 2023 - &Tradition - Formakami - hanglamp

&Tradition Formakami | Studio Refined

Kopenhagen tijdens de 3 Days of Design 2023, wat een feestje was dit!
De ontspannen vibe die er in de stad hangt, de heerlijke restaurantjes, de gastvrijheid bij de evenementen is iets bijzonders om mee te maken.

Ik ben weer veel inspiratie rijker, hopelijk jullie ook.

 

Liefs Maaike

www.studiorefined.nl

×