‘La Douce France’

Artisjokken op de bbq grillen met een beetje olijfolie, citroen en een snufje zout.

Zuid-Frankrijk - interieurstylist - interieurontwerper

Zuid-Frankrijk mijn tweede thuis. Zodra we onder Lyon rijden voelen de warmte op mijn huid en de geuren die door mijn neus worden waargenomen als thuiskomen. Het laatste stukje, vanaf afslag Bolène, rijden we binnendoor. De levensgrote oleanders, vijgenbomen en de zinderende warmte komen je tegemoet zodra je het raampje van de auto opendoet. De laatste bocht en… en we zijn er.

Ik neem jullie mee in een kijkje achter de schermen en waar de inspiratie voor onze achtertuin ontstaan is. De kleuren en materialen voelen én ruiken als in de Méditerranée.

Al 41 jaar (op hier en daar een uitzondering naar jeugdige vakantieplek 😂) kom ik elk jaar terug in hetzelfde gebied in Zuid-Frankrijk. De laatste jaren kamperen we graag op verschillende prachtige campings met onze tent. Jaja kamperen, dat lees je goed! En ook samen de tent opbouwen zonder woorden, wij kunnen dat.
Lac de Sainte-Croix & Anduze zijn wel gegroeid tot onze favoriete stekjes.

In onze achtertuin wilde ik het gevoel van La Douce France realiseren. Toen ik begon met schetsen stonden er een paar dingen vast: een vijgenboom, oleanders, grind en kleur. En dat is gelukt!

tuinontwerp - bussum - mediterrane tuin
tuinontwerp - bussum - mediterrane tuin
tuinontwerp - bussum - mediterrane tuin

De basis van de vaste, strakke lijnen geven richting aan het ontwerp. Alle later toegevoegde producten en accessoires zijn organisch gevormd. De tuinbank, stoelen, tafels en plantenpotten zijn allemaal in ronde vormen gekozen om de basis van het ontwerp te verzachten en een vriendelijk gevoel te benadrukken.

☞ Tip: Deze ronde houtopslag van gegalvaniseerd staal hebben we bij www.openhaardblokken.nl gekocht. Het hout om hem te vullen kan je er meteen bij bestellen.
Het vullen is nog een leuke klus en een goede armspier training, kan ik je vertellen uit persoonlijke ervaring.
De ronding is speels en organisch, een echte eyecatcher!
Wij kiezen ervoor om de blauweregen eroverheen te laten groeien.

tuinontwerp - bussum - mediterrane tuin

Grind, grind doet bij mij iets bijzonders. Het geluid, de beweging zorgt ervoor dat ik een een soort vakantiegevoel beland. Ik houd van contrasten in materialen. En ook in dit tuinontwerp heb ik gebruik gemaakt van 3 verschillende structuren en materialen als basis:
Tegels (kleur: GeoCeramica concrete smoke)
Waaltjes (kleur: Huizen)
Grind (Castle grind 4-10mm).

Net als bij een interieuradvies heb ik een kleurpalet gemaakt om de beplanting te kunnen samenstellen. Dat geeft houvast. Laat je goed adviseren over de verschillende bloei- en groeiperiodes. Zo kan je optimaal en tijdens alle seizoenen genieten van je tuin. De beplanting voor deze tuin heb ik overigens wel zelf samengesteld.

Binnenkort kunnen wij hier lekker gaan genieten van het magische voorgerecht ‘figues au chèvre et vinaigre balsamique’.

Comme dans la douce France!

×