Via Copenhagen heeft ons hart gestolen met hun unieke ontwerpen en vakmanschap op het gebied van houtbewerking. Bewust van welke impact overconsumptie heeft op onze omgeving en bronnen, maken ze kwaliteitsproducten die jaren en jaren mee gaan.

In our world, the history of a product isn’t completed, unless it includes the people who crafted it.

Troels Michelsen,
furniture manufacturer

Ongeveer 100km ten zuiden van Kopenhagen staat de meubelfabriek van Via CPH, waar ze een inspirerende collectie meubels vervaardigen. Ze gebruiken hierbij een combinatie van moderne technologie en traditioneel handwerk wat resulteert in een prachtig kwaliteitsproduct. Zo veel mogelijk materialen komen van toeleveranciers uit de directe omgeving.

Highlight in de collectie is wat ons betreft zonder twijfel de ‘Hyperbel’, die we spotte op de 3daysofdesign beurs in Kopenhagen in de zomer van 2023. We waren meteen verkocht. Het design voor de Hyperbel komt van Christian Winther Johannsen, die dit creerde voor de verjaardag van zijn vrouw in 2015. Het doel was om een zogenaamde ‘hyperboloide’ te creeren van eikenhout en het resultaat is deze salontafel die de wetten van de wiskunde combineert met natuurlijke materialen en esthetiek.

×