Interieur kleurencombinaties kiezen: Trend 2022

Tsja, waar begin je?
Hoe kies je de juiste interieur kleurencombinaties in huis?

Verfkleuren kiezen voor je interieur legt namelijk de basis waarin jij je fijn en thuis moeten voelen.
Ga je voor een energieke, spontane, frisse sfeer of kies je een rustige eenheid met een klein beetje pit. Dat is helemaal aan jou.

Als je wel wilt maar niet goed durft zeg ik altijd: “het is maar verf, let’s do it!”
Weg met die witte muren. Een mooie combinatie van wit met een kleur kan natuurlijk ook 😉

De interieur kleuren trend voor 2022 is warm en natuurlijk. Warmte en geborgenheid hebben we enorme behoefte aan en dat vertalen we door meer warmte in huis aan te brengen door kleur en zachte materialen toe te voegen. Waar we eerder behoefte hadden aan frisheid en openheid is de trend nu dat we van onze woonkamer veel meer een echt veilig thuis willen maken. Alle verschillende functies die er de afgelopen 2 jaar in ons huis bij zijn gekomen door bijvoorbeeld het thuiswerken zorgen ervoor dat de verschillende kamers ook verschillende interieur kleurencombinaties nodig hebben. Een werkkamer heeft natuurlijk een andere energie en kleur nodig dat als je aan het relaxen bent in de woonkamer met de open haard aan.

Een warm en sfeervol interieur met natuurlijk kleuren | Studio Refined

Ook hebben we meer behoefte aan contact met de natuur en willen we ons welzijn positief beïnvloeden. Dat doen we juist met die natuurlijke kleurtinten. Het brengt een gevoel van rust en samenzijn. Denk hierbij aan de warme groentinten of beige tinten.

Hoe pas je dat toe in je eigen interieur?
Je hebt natuurlijk te maken met zoveel externe invloeden om een kleur goed over te laten komen en daarmee de juiste sfeer te creëren in de ruimte. Als je hulp nodig hebt met het kiezen van de juiste kleuren, help ik je daar graag mee.

Kleuren beïnvloeden, meer dan je denkt, je gevoel in huis. “Je moet zelf de slingers ophangen” Doe waar je blij van wordt.

Tip:
Breng de warme donkerdere kleuren aan op de wanden waar van nature al weinig lichtval is. Zo maak je optimaal gebruik van de lichtinval en behoud je zoveel mogelijk licht in de ruimte.

De interieurstijlen Trend 2022 is een persoonlijke en eigentijdse sfeer creëren. Een hoekje met kleur en juist niet de hele wand schilderen geeft persoonlijkheid en hiermee accentueer je een gedeelte van het interieur. Denk bijvoorbeeld aan de schouw of de uitbouw in een totaal andere kleur dan die in de woonkamer gebruikt wordt. Of zoals op de foto een lambrisering van kleur in de hal. Meteen minder last van vieze spetters op de wanden. Een leuk speels effect bereik je hiermee. Laat zien wie je bent door je eigen interieurstijl neer te zetten.

De entree / hal met lambrisering in kleur | Studio Refined

Kleur in je interieur | Studio Refined

Maak een combinatie van lichte en diepere tinten in je kleurpalet. Een beetje contrast zorgt ervoor dat het interieur tot leven komt. Je wil ten slotte wel iets hebben om naar te kijken, toch?
Persoonlijk houd ik wel van een beetje spanning en kleur in het interieur. Neem de woonkamer bijvoorbeeld. Waarom kiezen we vaak een neutrale bank. En hoe tof is het om juist hiermee een statement te maken.

Je persoonlijkheid laten zien in je interieur is een hele belangrijke trend voor 2022.
Zet hem op en mocht je er niet uitkomen dan hoor ik je graag.

Durf je te laten zien!

Liefs Maaike

×